Chcete se naučit, jak správně připravit kávu?

Pořádáme školení o kávě a její přípravě pro začátečníky
i zkušenější baristy.

Naše kurzy

Naučte se s námi, jak si udělat
dobré a zdravé kafe.

Domácí příprava kávy

Kurz se skládá z teoretické a praktické části. Je určen pro širokou veřejnost, tedy jak pro začátečníky, kteří se chtějí dozvědět zajímavosti ze světa kávy, tak pro baristy, jež se chtějí zdokonalit v přípravě filtrované kávy.

Teoretická část:

Teoretická část zahrnuje témata ze světa výběrové kávy, o rostlině (druzích, pěstování, zpracování), o výběru kávy pro domácí přípravu, o parametrech, podle kterých kávu vybíráme. Dále teoretická část obsahuje výklad o historii alternativních příprav kávy a jejich použití (Vacuum pot, Dripper, Aeropress, French press), o nastavení mlýnku, správné péči o něj a o kvalitě vody.

Praktická část:

V praktické části si účastník všechny přípravy kávy vyzkouší pod vedením baristy a ochutnává. Zjistí, jak různé přípravy kávy mění její chuť. Praktická část dále zahrnuje porovnávání různých jednodruhových káv či nastavování a čištění mlýnku.

Kapacita kurzu jsou 3 osoby. Kurz trvá 4 hodiny a koná se většinou o víkendu dle domluvy.

Cena: 1.300 Kč na osobu. Účastník obdrží certifikát.

Baristický kurz pro začátečníky

Kurz se skládá z teoretické a praktické části. Je určen jak pro milovníky kávy, kteří se chtějí dozvědět více o kávě, její přípravě a o tom, jak si kvalitně připravovat kávu doma, tak pro začínající baristy či budoucí zakladatele kaváren.

Teoretická část:

Teoretická část zahrnuje témata ze světa výběrové kávy, káva jako rostlina, její historie a původ, druhy, pěstování a zpracování kávy, pěstitelské oblasti, chuť kávy a vliv pražení na ni, mlýnky a jejich druhy, nastavování, čištění a důležitost správné práce s mlýnkem, parametry espressa a kávová terminologie.

Praktická část:

Praktická část zahrnuje obsluhu mlýnku, která je jednou z nejdůležitějších součástí práce baristy. Hlavním cílem základního baristického kurzu je naučit se samostatně čistit a nastavit mlýnek a připravit espresso dle správných parametrů. V praktické části jsou dále porovnávány různé jednodruhové kávy, upozorněno je na časté chyby v přípravě espressa a účastník je seznámen s tím, jak je rozpoznat a předcházet jim. Další části kurzu jsou pěnění mléka, nalévání mléka do cappuccina a ukázky techniky latté art.

Kapacita kurzu jsou 3 osoby. Kurz se koná většinou o víkendu dle domluvy a trvá 7 hodin. V ceně je občerstvení.

Cena: 2.900 Kč na osobu. Účastník obdrží certifikát.

Přihlaste se na naše baristické kurzy a získejte hlubší znalosti o historii kávy, o způsobech jejího pražení, o přípravě kávy a o moderních trendech v těchto oblastech. V případě potřeby pro Vás i Vaše zaměstnance sestavíme kurzy či jiný druh akce na míru.

POPTAT TERMÍN A CENU KURZU

Kdo školí?

Profesionální milovnice kávy, baristka, latté umělkyně

Kristýna Smudová
Kristýna Smudová
Pražič, školitel, barista

Při studiu na Pedagogické fakultě pronikla do světa kávy. Stala se baristkou se specializací na latté art. Už osm let praží, školí, vybírá kávu a zkouší nové postupy pražení i přípravy kávy. Soutěží na českém mistrovství mezi baristickou elitou. Své zkušenosti získala např. v pražírně Kafe Kodó či při vedení podniku Naše Café.